Българската Соколарска Асоциация (БАЗГП) радее за Българското Соколарство         

Добре дошли в страната на Българското Соколарство, където традициите имат значение!

България, София-1172

Пон - Съб 09.00 - 19.00

Неделя ПОЧИВЕН ДЕН

 

 

Contact us

Връзка с нас

За нас е удоволствие да отговорим на всички ваши запитвания, които може да имате относно видовете хищни птици, грижите за тях, настаняване и тн. с две думи всичко, което касае соколарството. Просто използвайте формата по-долу или използавайте някои от алтернативните варианти, за да се свържете с нас.
Посветили сме се на Българското Соколарство!
На разположение сме от понеделник до събота, от 09:00 ч. до 19:00 ч.

Имате нужда от помощ или имате въпроси?

Адрес

България, София-1172

Контакт с нас

GSM: +359-885-668014

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Работно време
  • Понеделник/Monday 09:00-19:00
  • Вторник/Tuesday 09:00-19:00
  • Сряда/Wednesday 09:00-19:00
  • Четвъртък/Thursday 09:00-19:00
  • Петък/Friday 09:00-19:00
  • Събота/Saturday 09:00-19:00
  • Неделя/Sunday Closed

Над 30-годишна любов из полетата на древното Соколарство

Изборът на всеки желаещ соколар. Стремеж към съвършенство в опазването на природата. 
Уникален поглед в дебрите на старите практики. Истински експерти. Неопетнена репутация. 
Единствената водеща неправителствена соколарска организация у нас, в защита на древният лов с птици.

Искаш да си соколар? - Връзка с нас

Уважаеми колеги, скъпи приятели,

ние от БАЗГП - Българската соколарска асоциация, сме радостни да споделим с вас, че след броени часове започва третото издание на Международния Соколарски Фестивал, който ще се състои от 6 до 14 декември 2014 г.
За втора поредна година домакин на това събитие е ОАЕ. Поканата за участие в соколарския празник е на Емиратския соколарски клуб, а патрон на това мащабно събитие е самият държавен глава на ОАЕ – шейх Калифа бин Заид ал Нахаян.

10-дневното тържество предвижда различни екзотични събития и най-важното – лов в пустинята.
Може би най-любопитното за всички нас, членовете на международната соколарска гилдия, е, че за пръв път от няколко десетилетия се дава специално разрешение за лов на хубара (дропла) и арнаб (пустинен заек) със соколи в пустинята на ОАЕ.

За целите на този интересен и непознат за нас лов са приготвени над 100 камили и допълнително коне, които ще бъдат предоставени на гостите. Всяка държава ще има на разположение минимум една птица (а често и повече) от домакините, за която да се грижи по време на фестивала.

Тази година пустинният лагер се премества по-навътре в пустинята, а ловната територия се увеличава седем пъти - общо 21 км.
Това ще позволи на три или четири ловни групи да ловуват едновременно, като така повече хора ще могат да се включат и да усетят автентичния лов в пустинята - проследявайки дропли и зайци по традиционния за арабския район начин, върху камили или коне.

Друг интересен и същевременно нетипичен за арабската ловна култура факт е, че наравно с ловните излети със соколите, ще има и такива в една от залесените области с ниски дървета и храсти, където ще се състои лов на пустинни зайци с ястреби и хариси.

Издигнатият в пустинята лагер ще бъде на разположение единствено и само на поканените гости.

Фестивалът на соколарството ще събере много и различни култури – очаква се около 1000 участници от 80 държави да пристигнат първо в лагера, който е на близо час път навътре в пустинята, а след неколкодневната пясъчна авантюра всички ще се пренесат в столицата Абу Даби, където предстои тридневна конференция в съоръженията на модерния център Ал Форсан.

Международната соколарска асоциация също ще заседава. Очаква се много силна образователна програма за местните училища, които са сред планираните посетители на фестивала. Ще има и занимания и демонстрации на специално подготвена за целта арена.

Посещения на болницата за соколи и станалите много популярни през последните няколко години състезания със соколи, са само част от богатата палитра от екзотични вкусове и аромати, които местните домакини щедро ще предоставят на своите гости.


https://www.youtube....h?v=MVdlRb1W-mw


Style Selector

Layout Style

Background Image