Българската Соколарска Асоциация (БАЗГП) радее за Българското Соколарство         

Добре дошли в страната на Българското Соколарство, където традициите имат значение!

България, София-1172

Пон - Съб 09.00 - 19.00

Неделя ПОЧИВЕН ДЕН

 

 

Contact us

Връзка с нас

За нас е удоволствие да отговорим на всички ваши запитвания, които може да имате относно видовете хищни птици, грижите за тях, настаняване и тн. с две думи всичко, което касае соколарството. Просто използвайте формата по-долу или използавайте някои от алтернативните варианти, за да се свържете с нас.
Посветили сме се на Българското Соколарство!
На разположение сме от понеделник до събота, от 09:00 ч. до 19:00 ч.

Имате нужда от помощ или имате въпроси?

Адрес

България, София-1172

Контакт с нас

GSM: +359-885-668014

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Работно време
  • Понеделник/Monday 09:00-19:00
  • Вторник/Tuesday 09:00-19:00
  • Сряда/Wednesday 09:00-19:00
  • Четвъртък/Thursday 09:00-19:00
  • Петък/Friday 09:00-19:00
  • Събота/Saturday 09:00-19:00
  • Неделя/Sunday Closed

Над 30-годишна любов из полетата на древното Соколарство

Изборът на всеки желаещ соколар. Стремеж към съвършенство в опазването на природата. 
Уникален поглед в дебрите на старите практики. Истински експерти. Неопетнена репутация. 
Единствената водеща неправителствена соколарска организация у нас, в защита на древният лов с птици.

Искаш да си соколар? - Връзка с нас

Българската асоциация за запазване на грабливите птици (БАЗГП) ще участва в Международния конгрес на IAF (International Association for Falconry and Conservation of birds of prey) и Третия фестивал на соколарството. Събитието ще се състои от 6 до 14 декември в Абу Даби, Обединените Арабски емирства.

Поканата до българските делегати като представители на страната ни е изпратена лично от
домакините на срещата, Емирския Соколарски Клуб, а патрон на това грандиозно по своя обем събитие е президентът на ОАЕ, Негово Величество шейх Калифа бин Заид. От българска страна ще вземат участие трима делегати.

Програмата на престижния форум предвижда три отделни панела.
Първият е пребиваване в пустинята. Организаторите са подготвили бедуински лагер за 1000 избрани делегати, сред които и българските, който ще бъде устроен на около 100 км от града. В програмата са предвидени езда на коне и камили, лов със соколи, посещение на емирската болница за хищни птици и развъден център за хубара, културни развлечения.

Втората част от събитието е ежегодният Конгрес на IAF, на който ще присъстват представители на асоциацията, гости от ЮНЕСКО, както и експерти на различни други организации. IAF привлича като гости различни специалисти, пред които промотира соколарските методи като единствената и призната от международната общественост възможност за запазване на видовете хищни птици. Конгресите на IAF са платформи за дискусии по основните световни предизвикателства, пред които е изправена дивата природа. Регулярни гости на конгресите на IAF са представители на най-високо ниво на Международния съвет по лова и опазване на дивата природа (International Council for Game and Wildlife Conservation – CIC), Европейската федерация на асоциациите за лов и опазване на природата (The European Federation of Associations for Hunting & Conservation – FACE) и други международни екоорганизации.

Третата част от тазгодишното събитие в ОАЕ е Международният соколарски фестивал на народите, в който всички делегати презентират в народни носии и по подходящ начин своята държава.

БАЗГП е член на Международната асоциация IAF от 2002 година и участник в ежегодните международни събития на световната гилдия.


Style Selector

Layout Style

Background Image