Соколарска снимка спечели конкурс в екофорум

На 2-ри октомври, тази година, ден - четвъртък, в 15:49 h на електронните страници на един от най-цветните и интересни "зелени" форуми - http://www.zoomania.org/ - бе дадено началото на весел конкурс - Фото-конкурс за м.Октомври „Човека и животните”

Като всеки конкурс и този имаше своите правила, гласуване, анкети, броене на гласове и награди. Времетраенето - 30 дни от датата на пускането му.

Състезанието беше оспорвано между различни любители на животинския свят, а любимците многообразни - "от зайчета и кутрета, през порчета и мишлета, до жаби и гекони - въобще избор за милиони."

Една чаровна соколарска снимка също се нареди сред голямото многообразие от лица и багри в този шарен зоопортал. На нея бяха заснети и трите действащи лица - 45 дневната малчуганка Сара от породата курцхаар, едногодишната соколица Туюк Кисийн (в превод от алеутски - Вожд Единак) и любителят на дивата природа, Павел Якимов. Любопитното в тази снимка е, че тя бе направена без никакво намерение за публикуване. Сара тъкмо бе отбита от любящата си майка и отиваше в други грижовни ръце, а Туюк, като всяко любопитно дете искаше да провери собственоръчно какво е това малко пухкаво топче. В такъв момент беше направена самата снимка.img_2285-1.jpg

 

Не без смисъл, разбира се, снимката получи и своето заглавие - "Добре дошла!". Известен факт е, че всички животни, които са били в допир с Павел Якимов са били посрещани с много любов и топлина. ...Дори и съпругата му.

 

Wink А какво по-хубаво нещо от това още едно животинче да намери своя нов любящ приятел?! img_4294.1.jpg

 

За голяма изненада на соколарите и на самия Павел Якимов, читателите от еко-сайта бяха избрали, чрез своите гласове именно тази снимка за най-интересна.

В резултат на това председателят на БАЗГП се сдоби с три практични награди от организаторите на този фотоконкурс - паничка за храна, нашийник и свирка.

 

Така с усмивки на лицата и удовлетворени от интересното гласуване в природозащитния сайт, соколарите от БАЗГП и лично г-н Якимов благодариха на читателите на zoomania.org и на г-н Стаменов, като инициатор на идеята, за оказаното внимание.

 

Павел Якимов обеща пред събралите се колеги-соколари, че получените подаръци ще влязат в употреба възможно най-скоро.

 

 

 

 

Можете да видите снимките тук - http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=58&t=4542

 

Гласуването за фото-конкурса за месец октомври "Човека и животните" можете да видите тук - http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=58&t=5005&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE

 

 

Един материал на Любов Орлова