"216" става по-къса

216-hsl-normal.jpgТук не става въпрос нито за име на улица, нито за нова спирка на метрото, нито даже за разстояние до зададена точка. Става въпрос за нещо много по-интересно и по-полезно за любителите на соколарската и кучешка телеметрия.

Вече е свалена маската на новия HSL (Half-Size Loaded) - "На половина сгънат" приемник с честота 216 MHz, който вече разполага с нова още по-малка антена, но със същите прекрасни възможности, както нейната цяла версия.

От години тази честота служи вярно на кучкари и соколари, преминавайки през всевъзможни тежки изпитания и проверки.

216 MHz е една от най-често използваните честоти сред ловците с пушка и хищна птица. Доказала своята надежност, тази честота се сдоби с нови "криле" за покоряване на нови върхове и изпитания.

От няколко месеца се разработва нова версия за тази конкретна честота, която касае дължината на антените на приемника. Скоро предстои пускането на по-къс вариант за антените на приемниците работещи с 216, 217, 218 и 219 MHz *. Тази нова възожност цели да запази обхвата, като направи приемника още по-компактен, без това да влияе на функциите му.

Разработени в САЩ, тези високотехнологични уреди със своите неповторими качества помагат в търсенето на изгубени или отдалечили се на прекалено голямо разстояние кучета или соколи и така ги държат винаги на един сигнал разстояние.

Маршал използва целият си наличен капацитет, за да задоволи нуждите и да разработва все по-нови и по-полезни технологии, които да влязат в употреба на ловци, служители с кучета и природолюбители.

Освен това фирмата разработва същият подход за две други ключови честоти, които до момента са имали по-дълги антени - 151 и 173 MHz.

hsl-173151.jpg

Поредната нова разработка предстои - на честоти 173 и 151 MHz

* - Мегахерца