"Scout" на Маршал вече с пет разновидности

От 2006 година на пазара за соколарска телеметрия се предлага един от най-успешните предаватели на Маршал, моделът "Scout".

 

Двете разновидности на модела, предавателите за опашка и крак са едни от най-продаваните на пазара за соколарска техника. Първоначално създаден за "късокрили", този изключително подходящ дизайн за кратко време се наложи и сред облитащите соколи.

Подходящ за всички представители от едрите видове хищни птици, моделът "Scout" респектира със своя голям обхват, живот на батерията, здравина и форма. Това е модел, който задоволява напълно своите почитатели.

 

От тази година вместо старите две възможности той вече има цели шест разновидности:

1. "Scout" за опашка, без магнитен ключ;

2. "Scout" за крак без магнитен ключ;

3. "Scout" за опашка с магнитен ключ;

4. "Scout" за крак с магнитен ключ;

5. "Scout" UHF (т.нар. "Turbo") за опашка с магнитен ключ;

6. "Scout" UHF (т.нар. "Turbo") за крак с магнитен ключ;

 

scout-2.jpg

 

 

Предимството при опцията "включване/изключване", което става с помощта на "магнитния ключ" е, че предавателя може да бъде включван и изключван без да се смъква от птицата. При четири от моделите тази възможност остава. Това са старите предаватели плюс новият Scout "Turbo", който се отличава с повече мощност (60 мили или 95 км), за сметка на живота на батерята (9 дни).

 

 

scout-1.jpg

 

Другите два нови предавателя се различават от предходните по това, че, за да бъдат спрени трябва да се свалят от птицата и да се махне батерията. Липсва "магнитният ключ", като удобство, но се запазва концепцията в идеални условия за дълготрайност на батерията (40 дни) и обхват (40 мили или 64 км).