Има ли разлика между Соколарство и Лов със соколи?

   

  Соколарството обединява редица дейности, които обобщено касаят добруването на хищните птици. Това са опазване на местообитанията, съхраняване на хранителната и гнездова база, лечение и успешно възстановяване в природата на ранени, малки или по някаква причина нелетящи хищни птици. Изкуствено развъждане, грижи и правилно разселване на различни видове грабливи птици.

  Соколарството има голямо значение при изучаване на биологията и поведението на грабливите птици, както и за натрупване на определени познания за защитата им. Допълнително Соколарството има приложение в много области на икономиката.

  Ловът със соколи, от своя страна, е онази брънка от веригата, без която размножаването и правилното възстановяване в природата на хищни птици са немислими. Без него шансовете на пуснатите птици да се справят самостоятелно в природата са от нищожни до никакви.

  Ловът със соколи и други хищни птици е най-екологичният метод за лов. Това е също и алтернативен вид лов. Използват се обучени хищни птици, с чиято помощ се ловува дребен дивеч и други животни, неквалифицирани като дивеч, в тяхната естествена среда.

  Соколарството може да се квалифицира и като спорт, чрез който се ловува. Хищната птица се обучава да прави заедно с вас това, което прави в природата. А какво прави в природата?....Убива разни неща! Ако не се чувствате комфортно с този факт, тогава соколарството не е за вас.

   

  Трябва да се направят две изключително важни уточнения. Първо, използването на грабливи птици за Соколарство по никакъв начин не влияе негативно върху техните диви популации, защото не се използват диви птици. А така също не влияе и върху популациите на техния дивеч, защото едва една от десет атаки са успешни. Второ, Соколарството по никакъв начин не може да се свърже с бракониерството, защото първото е законно занимание, докато второто е незаконно явление.

   

   

  © 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla! templates by Engine Templates